ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ακριβώς μπροστά από τις Εσπερίδες, υπάρχει άμεση πρόσβαση σε βραχώδη-πορώδη παραλία, ιδανική για καθημερινές βουτιές, καταδύσεις και ψάρεμα. Αφήνοντας τις εγκαταστάσεις μας και περπατώντας για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της περιοχής, μπορείτε να βρεθείτε σε μόλις 20 λεπτά στην παραλία Λαγκούβαρδος (2 χλμ.) ή στο γραφικό ψαροχώρι Μαραθόπολη (1 χλμ.) όπου μπορείτε να βρείτε μαγαζιά, εστιατόρια και μέσα μεταφοράς για την κωμόπολη Γαργαλιάνοι.

Ανηφορίζοντας, θα συναντήσετε σε περίπου 6 χλμ. τους Γαργαλιάνους με τις νεοκλασικές γειτονιές και τη μαγευτική θέα στους ελαιώνες και τη νήσο Πρώτη. Εδώ θα βρείτε πάντα ανοιχτά μαγαζιά, καθώς και μία υπαίθρια αγορά με φρέσκα τοπικά προϊόντα κάθε Σάββατο.

Η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία προς τα βόρεια και ανατολικά χωριά. Στη βόρεια πλευρά θα ανακαλύψετε πολλές αμμώδεις παραλίες. Για την εξερεύνηση του χώρου από την αρχαία Ολυμπία έως την αρχαία Μεσσήνη προτιμήστε να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Βρισκόμαστε στην Πελοπόννησο, στο Νομό Μεσσηνίας, περίπου 1 ώρα από την πόλη της Καλαμάτας και 30 λεπτά από την Κυπαρισσία και την Πύλο, κοντά στο χωριό Μαραθόπολη.

Από την Αθήνα, παίρνετε την εθνική οδό E94 προς Κόρινθο. Συνεχίζετε στην E65 προς Τρίπολη και έπειτα ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Καλαμάτα. Βγαίνετε στην έξοδο 16 για Κυπαρισσία / Πύργο / Πάτρα και κατευθύνεστε προς την Κυπαρισσία στην E55.

Περνάτε την πόλη της Κυπαρισσίας και κατευθύνεστε προς Φιλιατρά. Αφού περάσετε τα Φιλιατρά, συνεχίζετε για τη Μαραθόπολη. Μετά από περίπου 10 χλμ. Και 1 χλμ. προτού να φτάσετε στη Μαραθόπολη, στρίβετε δεξιά μόλις δείτε την ταμπέλα Εσπερίδες. Βρισκόμαστε στο τέλος του δρόμου (200 μ.)

Οδικώς, με αυτοκίνητο η διαδρομή είναι περίπου 3 ώρες, ενώ με λεωφορείο θα χρειαστείτε 4 ώρες μέχρι την άφιξή σας στους Γαργαλιάνους και έπειτα θα συνεχίσετε για 6 χλμ. προς τη Μαραθόπολη. Για τα δρομολόγια των τοπικών λεωφορείων θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Εάν προγραμματίζετε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας μεταξύ Μαΐου – Οκτωβρίου, μπορείτε να φτάσετε στην Καλαμάτα αεροπορικώς (KLX). Από εκεί ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Μεσσήνη, περνάτε το χωριό Καζάρμα και στρίβετε δεξιά στην ταμπέλα για Βλαχόπουλο. Συνεχίζετε διασχίζοντας τη Χώρα, τους Γαργαλιάνους και τη Μαραθόπολη.

Από το λιμάνι της Πάτρας ή το αεροδρόμιο Αράξου (GPA), παίρνετε την E55 για Πύργο / Ολυμπία. Λίγο προτού φτάσετε στον Πύργο, κατευθύνεστε προς Κυπαρισσία.